Kultura     | 11.04.2018. 14:34 |

U Sarajevu sutra počinje NuM festival muzejske pedagogije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Festival muzejske pedagogije "Noć u muzeju" (NuM), koji će početi u četvrtak, 12. aprila u Zemaljskom muzeju BiH, ove se godine organizira pod sloganom "Od arheologije do robotike". 

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država najavljuje 17 dana NuM festivala muzejske pedagogije sa više od 30 istraživačkih laboratorija pripremljenih za 550 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Učesnicima će se na otvaranju obratiti zamjenik ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država u BiH Paul Horowitz, te predstavnici organizatora i partnera.

Program se organizira u tri muzejske ustanove: Zemaljskom muzeju BiH, Muzeju Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

U više od 30 laboratorija arheologije, etnologije, ornitologije, bio-inžinjeringa, savremenih umjetnosti i robotike učestvuje 550 učenika osnovnih i srednjih škola, saopćeno je iz CIVITAS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promocija školskih pobjedničkih timova 'Projekta građanin/Ja građanin'

Razgovor o unapređenju programa građanskog obrazovanja

Učenička promišljanja o aktuelnim problemima kroz online takmičenje CIVITAS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo