Sport     | 11.04.2018. 10:35 |

Obad: „Iskra“ zaslužuje opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 11. aprila (FENA) - Nogometašima NK „Iskra“ predstavljen je novi šef Stručnog štaba Adis Obad, koji je na Jakliću obavio i prvi trening s igračima svog budućeg kluba.

On se, tom prilikom, zahvalio na ukazanom povjerenju, te kazao kako je prihvatio ponudu da bude na kormilu NK „Iskre“, jer vjeruje kako ovaj klub može opstati u Prvoj ligi FBiH.

- Unatoč svim okolnostima, nogometaši „Iskre“ zaslužuju da se takmiče u tom rangu. Trudit ćemo se da bude tako - kazao je Obad, koji će uskoro debitirati u utakmici protiv bivšeg kluba, Veleža. 

Dodaje da je, iako to tabela ne pokazuje, Velež jedna od najboljih ekipa u Prvoj ligi Federacije, i da predstojeći duel neće biti nimalo lak.

-Imao sam prijateljske i prvenstvenu utakmicu s Igmanom protiv Veleža, i dobro ih poznajem. Spremat ćemo se intenzivno idućih dana za ovu utakmicu. Nadam se da ćemo postići dobar rezultat - naglasio je.  

Adis Obad je fudbalsku karijeru počeo 1988. u mostarskoj Lokomotivi, a osim u tom klubu igrao je u Veležu, Oberhausenu i sarajevskom Željezničaru, te nastupao za nogometnu reprezentaciju BiH.

Igračku karijeru završio je 2010. u Veležu, nakon čega se posvetio trenerskom pozivu, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Lokomotivu, Blagaj, Velež, i do početka aprila ove godine Igman.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počelo uređenje gradskog stadiona 'Jaklić' u Bugojnu

Davor Ivoš donirao sportsku opremu nogometašima bugojanske 'Iskre'

Edin Prljača novi trener NK Čelik

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana