Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 11.04.2018. 09:44 |

SAD i Rusija se sukobili tokom rasprave u Vijeću sigurnosti UN-a o Siriji

FENA Internet

NEW YORK, 11. aprila (FENA) - Sjedinjene Američke Države i Rusija suprotstavili su stavove u jednoj od najžustrijih rasprava u Vijeću sigurnosti u posljednje vrijeme, a zbog upotebe hemijskog oružja u Siriji, prenosi Reuters. Moskva i Washington su blokrali jedni drugima rezolucije o istrazi incidenta u kojem je poginulo više desetina osoba u sirijskoj Doumi.

SAD i saveznici razmatraju moguće vojne napade, dok Moskva tvrdi da nema dokaza o korištenju hemijskog oružja. Vijeće sigurnosti UN sinoć nije prihvatilo niti jednu od tri rezolucije. Američka ambasadorica u UN Nikki Haley je rekla da će „historija zabilježiti da je danas Rusija zaštitila čudovište umjesto živote sirijskog naroda“.

Ruski ambasador u UN-u Vassily Nebenzia se usprotivio.

- Još jednom vas upozoravam da se suzdržite od planova koje trenutno pravite za Siriju - rekao je ruski ambasador. Francuska i Velika Britanija su podržale stav SAD, ističući da se mora potvrditi da je hemijski napad izveden od strane Damaska.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Sedam osoba ranjeno u ruskom zračnom napadu na ukrajinsku oblast Harkov

Rjabkov: Rusija razmatra da smanji diplomatske odnose sa SAD-om

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu