Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 15:01 |

General Szpisják posjetio Ministarstvo odbrane BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Sead Jusić sa suradnicima primio je danas u posjet načelnika Stožera EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, brigadnog generala Józsefa Szpisjáka.

Zamjenik Jusić izrazio je zadovoljstvo ovim posjetom i dosadašnjom suradnjom s misijom  EUFOR-a u našoj zemlji, osobito u dijelu koji se odnosi na pomoć EUFOR-a tijekom realizacije  vježbi  Oružanih snaga BiH (OSBiH), kao i s  drugim zajedničkim aktivnostima, što se posebno ogleda kroz projekt rješavanja viškova streljiva i minskoeksplozivnih sredstava (SiMES) u OSBiH, a u cilju izgradnje sigurnosnog okruženja.

Tijekom sastanka zamjenik Jusić sa suradnicima detaljno je upoznao brigadnog generala Szpisjáka o procedurama rješavanja viškova  SiMES-a, te s trenutačnim i budućim  planovima, a u cilju unaprjeđenja i brže implementacije ovog projekta.   

Brigadni general József Szpisják ovom je prigodom pokazao veliki interes za proces rješavanja SiMES-a, te naglasio da će EUFOR i dalje pružati potporu i pomoć MO i OSBiH sukladno svojim mogućnostima.

Sugovornici su na kraju sastanka razmijenili mišljenja u svezi organizacije eventualne zajedničke vježbe, u cilju integracije civilnog stanovništva u pružanju pomoći tijekom prirodnih nepogoda u kriznim situacijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Najavljena zajednička obuka snaga EUFOR-a i OSBiH u narednih mjesec dana (VIDEO)

Sticz sa Ademovićem i Imamovićem: EUFOR u potpunosti predan ispunjenju misije i u službi građana BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana