Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 07:31 |

Izvještaj o poslovanju Grasa na sjednici Skupštine KS-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS za 2016. godinu bit će razmatran danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Naime, zastupnici Skupštine KS-a su na sjednici koja je održana prošle sedmice prihvatili prijedlog da se Haris Gušić razriješi s mjesta privremenog upravitelja Grasa.

U okviru razmatranja informacije o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju tog preduzeća, šef Kluba zastupnika SDA Mirza Čelik predložio je nekoliko zaključaka, a to je da se ukinu privremene mjere rada upravljačkih tijela, donese rješenje o razrješenju dužnosti privremenog upravitelja te da se pokrene imenovanje upravljačkih tijela Grasa, Skupštine, Nadzornog odbora i Uprave, čiji rad je suspendovan prije devet mjeseci upravo uvođenjem prinudnog upravnika. 

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje osnovne i srednje škole "Maarif" koja će biti u ulicu Hasiba Brankovića, općina Novi Grad.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o usvajanju "Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2018. godinu", Izvještaj o radu Vlade za period od 1. januara do 31. decembra 2017. godine, Izvještaj o radu Odbora za žalbe javnosti za 2017. godinu, kao i Informacija o počinjenim političkim ubistvima u KS-u.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo