Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.04.2018. 14:39 |

Najbolja reprezentacija Engleske sutra u Zenici

FENA

ZENICA, 9. aprila (FENA) - Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon solidnih igara i rezultata u kvalifikacijskoj grupi za naredno svjetsko prvenstvo, ali i poraza protiv reprezentacije Rusije, sutra će u Zenici biti domaćin reprezentaciji Engleske, ekipi koja je trenutno rangirana kao najbolja u Evropi i treća na svijetu.

Za ovu utakmicu vlada veliki interes, a igračice selektorke Samire Hurem vrijedno se pripremaju za ovaj meč i žele da se najkvalitenoj evropskoj reprezenataciji suprostave na najbolji način.

- Mi sutra igramo sada s trećom svjetskom selekcijom, sastavljenom od igračica koje profesionalno igraju u velikim klubovima. Uspijevali smo prije da im pružimo dobar otpor, a sutra ćemo dati sve od sebe da popravimo greške koje smo pravili u prošloj utakmici. Sigurno je da će djevojke biti motivisane, a nadamo se i podršci s tribina - kazala je Hurem.

U bh. timu niko ne obećava pobjedu protiv Engleskinja, niti to od njih treba očekivati, ali igračice sa puno optimizma ističu da će odigrati dobru utakmicu na kojoj ne bi trebalo da ponove greške iz utakmice s Ruskinjama.

- Poslije visokog poraza od Rusije teško se podići, ali mi smo tim, radile smo na tome i sada igramo protiv velike ekipe. Očekujemo da ćemo biti bolje u sutrašnjem meču, daćemo sve od sebe da se što bolje suprotstavimo Engleskoj, a meni je ovo veliki izazov nakon povratka u reprezentaciju - istakla je golman Envera Hasanbegović.

- Protiv Rusije smo igrale otvoreno i sada nam je osnovni zadatak da ispravimo greške i da olako ne primamo golove. Nadamo se da protiv Engleske nećemo praviti greške i sigurno je da će sve igračice pružiti svoj maksimum. Priželjujem da dođe što više gledalaca, jer nam dolazi najbolje reprezentacija Evrope i da naši navijači vide i našu kvalitetu - rekla je kapiten Milena Nikolić.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Engleske igra se u utorak od 16 sati na terenu Trening centru NSBiH u Zenici, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hurem objavila spisak igračica za utakmice protiv Azerbejdžana i Crne Gore

Hurem: Nogometašice su bile u grču pa nam je jako važna pobjeda protiv Gruzije

Hurem: Stvaramo novi tim i nemamo rezultatski imperativ protiv Crnogorki

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana