Bosna i Hercegovina     | 09.04.2018. 15:52 |

Crveni križ FBiH - Priznanja za humanost, solidarnost i pruženu pomoć

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Na godišnjoj izvještajnoj Skupštini Crvenog križa Federacije BiH u utorak će biti uručena priznanja za humanost, solidarnost i pruženu pomoć.

Zlatni znak Crvenog križa FBiH bit će poshumno dodijeljen Aganu Hodžiću, za najveću pojedinačnu donaciju organizaciji Crvenog križa.

Priznanja "Humani podvig" dodjeljuje se za nesebično djelo kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni životi i/ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć.

Dobitnici tog priznanja su: Rabija Bosnić, Merima Kruščica, Kenan Ćubara, Slađan Dačić, Edin Bećirević i Filip Novak te posthumno Irhan Fočo.

Godišnje priznanje Crvenog križa FBiH dodjeljuje se pojedincima i organizacijama za izuzetno značajne rezultate u razvoju i unaprjeđenju rada organizacije Crvenog križa u 2017. godini. Dobitnici su Crveni križ Općine Srebrenik, Crveni križ Općine Bužim, te Safet Šahmanović, Rasim Žuljko, Irfan Durić, Sabahudin Maličević, Ivica Bilić, Senada Brkić-Šegalo, a posebno priznanje dobit će i kompanija "Sisecam Soda Lukavac".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

KŠCZ ZDK - Pohvala i zahvalnica za zasluge u izgradnji sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara

Goraždanin Emir Hastor nagrađen priznanjima za vrhunske sportske rezultate

Arhiv FBiH - Priznanja za doprinos afirmaciji arhivističke djelatnosti i pamćenju bh. prošlosti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana