Bosna i Hercegovina     | 09.04.2018. 14:15 |

Seminar o zloupotrebi administrativnih resursa tokom izbornih procesa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Predsjedatelj i član Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Senad Šepić i Saša Magazinović sudjelovat će na Zajedničkom seminaru za parlamentarce iz BiH i Albanije koji će biti upriličen 10. i 11. aprila u Tirani.

Seminar o temi "Zloupotreba administrativnih resursa tokom izbornih procesa: veliki izazovi za demokratske izbore" organiziraju PSVE i Venecijanska komisija u suradnji sa Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope.

Na tom skupu razgovarat će se o međunarodnim dokumentima i praksama koje se odnose na odgovaranje i sprječavanje zloupotrebe administrativnih resursa tokom izbornih procesa, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Sudionici će razgovarati i o slučajevima zloupotreba administrativnih resursa koji se ponavljaju tokom izbornih procesa, kao i o pravnim mehanizmima za odgovaranje i sprječavanje zloupotrebe administrativnih resursa tokom izbornih procesa.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počela druga faza glasanja u Indiji

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu