Bosna i Hercegovina     | 09.04.2018. 12:54 |

I Sabina Sidro u kampanji 'Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), u okviru redovnih aktivnosti, tokom cijele godine provodi kampanju edukacije i prevencije karcinoma grlića maternice pod univerzalnim sloganom "Izaberi život - pobijedi stid - uradi papa test".

Cilj tih aktivnosti je da se još jednom apelira na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, te u toku godine odvoje dan za posjetu ljekaru i urade kontrolni ginekološki pregled s PAPA testom.

U saopćenju za javnost INZ navodi da je tu kampanju podržala i TV voditeljica, producentica, diplomirana glumica i književnica Sabina Sidro.

- Sabina je rođena, živi i radi u Njemačkoj, bh. publici je poznata po serijalu intervjua sa poznatim osobama u regionu "Star in the Car" (Zvijezde u automobilu), koji je emitovan na N1 televiziji i društvenim mrežama - navodi se. 

Kampanju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane prošle godine podržale su i glumice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Faketa Salihbegović Avdagić, Snežana Vidović i Sabina Kulenović, a ove godine pop pjevačica Jelena Tomašević i  TV voditelj Senad Hadžifejzović.

INZ poziva sve žene da najozbiljnije prihvate ovu poruku, te poslušaju savjete stručnjaka. Ne zaboravite  "Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test" - ističu iz INZ.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'