Sport     | 09.04.2018. 10:47 |

Vaterpolisti Borca bolji od SWAT-a i Mladosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane su utakmice Vaterpolo lige Kantona Sarajevo u kategoriji seniora, te jedan revijalni susret u juniorskoj konkurenciji.

Ekipa banjalučkog Borca nastupa na takmičenju van konkurencije i u subotu je odigrala utakmice protiv SWAT-a i Mladosti. Protiv SWAT-a su slavili sa 16:8 (5:0, 4:2, 3:3, 4:3). Sa po pet pogodaka bolji od ostalih bili su Dado Ostojić (SWAT) i Stefan Simić (Borac), saopćeno je iz  Olimpijskog bazena Otoka. 

U svom drugom susretu Borac je pobijedio Mladost sa 19:16 (4:8,5:3, 6:2, 4:3). Iako su igrači Mladosti bili ubjedljivi u prvoj četvrtini, Borac je iskoristio bolju formu i do kraja preokrenuo rezultat. Igrač utakmice bio je Faris Đugum (Mladost) sa devet postignutih golova.

Revijalni susret između juniora SWAT-a i Mladosti odigran je u nedjelju.

Bolju igru u ovom susretu pružili su igrači SWAT-a, koji su slavili sa 11:6 (1:0, 4:1, 3:5, 3:0). U ovom susretu sa po tri pogotka istakli su se Faris Bečović, Haris Hadžić i Dado Ostojić (SWAT), te Bakir Tahmiščija (Mladost).

Naredno kolo igrat će se za 14. i 15. aprila.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vaterpolo reprezentacija BiH ostvarila prvu pobjedu u historiji

SP vaterpolo: Hrvatska osmi put u povijesti u polufinalu

Španjolska osvojila Europsko vaterpolsko prvenstvo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo