Servisne informacije

U BiH sunčano, u drugom dijelu dana naoblačenje s juga

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas prijepodne bit će pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima naoblačenje s juga će preći preko cijele zemlje.

U poslijepodnevnim i večernjim satima slaba kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima izgledni su i jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25 stepeni.

U Sarajevu prijepodne sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima prolazno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena. 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 08:00 sati: Sokolac 3 stepena, Bjelašnica 4, Bugojno i Sanski Most 6, Bihać, Jajce i Prijedor 7, Banja Luka i Zenica 9, Grude, Livno, Široki Brijeg i Stolac 10, Bijeljina, Doboj i Tuzla 11, Gradačac, Ivan-sedlo i Zvornik 12, Brčko, Mostar i Sarajevo 13, Trebinje 14 i Neum 17 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939hPa i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

(FENA) J.Č.