Bosna i Hercegovina     | 08.04.2018. 13:36 |

Proljetna zabava u 'Pionirskoj dolini'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - U sarajevskom zoološkom vrtu popularnoj "Pionirskoj dolini" održava se velika zabava nazvana "U susret proljeću" kojom građani žele dobrodošlicu proljeću, a trajat će do 17 sati.

Već od jutarnjih sati brojni posjetioci bili su na ulazu u taj rekreativno-zabavni centar, a pregršt zanimljivih sadržaja i bogat zabavni program pripremila je agencija Newevent zajedno sa uposlenicima "Pionirske doline" odnosno preduzeća "Park" i poslovnim partnerima.

- Cjelodnevna proljetna zabava namijenjena djeci i mladima da kroz druženje sa vršnjacima, roditeljima i ostalim posjetiocima uživaju u prelijepo uređenom ambijentu "Pionirske doline" uz raznovrstan i cjelodnevni zabavni program uvelike traje. Mladi manekeni agencije Free Models, plesna škola "Astorija", animatori u likovima Shreka, Ledene kraljice, Šilje, Miki Mausa i Mini Mausa, Ninja priuštili su im brojne zanimljivosti, iznenađenja, poklone, igre, druženje, slikanje - navode iz KJKP "Park" d.o.o.Sarajevo.

Djeci su ipak, nakon zimskog perioda, najinteresantnije životinje u zoološkom vrtu a (osim lavovima, škotskom govedu, zebrama, servalu, majmunima, lamama) posebnu pažnju posvećuju bebama životinja rođenim u "Pionirskoj dolini" prije nekoliko dana.

Rekviziti za dječiju igru i zabavu ponovo su danas (nakon zimske pauze) pušteni u rad, kao i ljetna bašta, a životinje će tokom cijelog dana biti u otvorenim dijelovima svojih nastambi. Igrališta će biti svakodnevno na raspolaganju mališanima, staze za šetače, a radno vrijeme tokom dana dosta duže u odnosu na zimu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pionirska dolina i zoo vrt sigurno trasira svoj put u punopravno članstvo EAZA-e

Ljetna sezona u Pionirskoj dolini od 1. aprila

U Pionirskoj dolini od danas novo radno vrijeme

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo