Bosna i Hercegovina     | 07.04.2018. 16:14 |

ŽO HDZ BiH Tuzla prisjetio se Zvonimira Banovića

FENA Saopćenje

TUZLA, 7. travnja (FENA) - Županijski odbor HDZ BiH Tuzla prisjetio se Zvonimira Banovića, a u povodu godišnjice njegove smrti.

Članovi Županijskog odbora posjetili su njegov grob, zapalili svijeću te sudjelovali na svetoj misi zadušnici.

Budući da je Zvornimir Banović bio i istaknuti novinar u Tuzli, održana je memorijalna utakmica između novinara, medijskih djelatnika i političkih predstavnika koji dolaze iz HDZ BiH.

-Zvonimir Banović ostavio je dubok trag kako u novinarskom životu pišući za brojne bosanskohercegovačke i hrvatske medije te kao urednik nekoliko medija. Njegov ulazak u politiku, konkretno njegov doprinos HDZ- u BiH od neprocjenjive je važnosti jer je Banović uvijek poticao na dijalog, razumjevanje i kompromis. Njegova ideja bila je poboljšati život svakom čovjeku na prostorima Tuzlanske županije - evocirali su uspomene na preminulog Banovića njegove kolege i suradnici u ŽO HDZ BiH Tuzla.

Nasljednik Zvonimira Banovića, sadašnji predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Tuzla, Danijel Nikolić kaže da je od Banovića svakodnevno učio te da su bili veliki prijatelji.

-Zvone, kako smo ga svi rado zvali, ostavio nam je ohrabrenje da uvijek u politici  budemo prije svega ljudi te da politiku shvaćamo kao način iskazivanja naših ideja koje će ovom područje učiniti boljim mjestom za život. Sjećanja na našeg Zvoneta nikada neće izblijedjeti. Uvijek ćemo s ponosom čuvati uspomene na njega - rekao je Nikolić.

Zvonimirov dugodišnji prijatelj i novinar Nedim Ćudić kazao je kako je Zvonimir bio veliki profesionalac u novinarstvu.

-Zdušno borio za  hrvatski narod tuzlanskog kraja nekada perom, a posljednjih godina svog života nesebičnim političkim angažmanom-kazao je Ćudić.

Zvonimir Banović iznenada je preminuo 2. travnja 2017. godine.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Obilježena 18. godišnjica smrti Alije Izetbegovića (VIDEO)

Kurtčehajić o Titovim zaslugama i doprinosu obnovi državnosti BiH

Obilježena 22.godišnjica smrti ratnog komandanta Mustafe Hajrulahovića Talijana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo