Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 07.04.2018. 14:09 |

Çavuşoğlu: Američko naoružavanje terorista je ‘tačka razdora’

FENA Internet

ANKARA, 7. aprila (FENA) – Američka politika naoružavanja terorista PKK i YPG u Siriji je “tačka razdora” između Ankare i Washingtona, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoğlu.

- Tačka razdora sa Sjedinjenim Državama je njihova politika naoružavanja PKK i YPG kako bi oni služili kao njihova pješadija, iako su poznati po terorizmu – napisao je Çavuşoğlu u članku za američki magazin Foreign Policy pod nazivom “Smisao operacije Maslinova grančica” koji je objavljen 5. aprila, prenosi Anadolija.

Çavuşoğlu je rekao da je naoružavanje terorista “legalno i moralno upitna politika koju je pripremila Obamina administracija u svojim posljednjim danima, a koja se nekako ušunjala u Trumpovu administraciju”.

Çavuşoğlu je naveo da je SAD “igrao na ruku svim kritičarima i protivnicima svojom odlukom da sklopi savez sa teroristima unatoč vlastitim vrijednostima i 66-godišnjoj alijansi s jednom od njihovih glavnih meta, Turskom.”

Kazao je da mu je drago da mnogi NATO saveznici ne slijede ovu američku politiku.

- Nadam se da će moj novi kolega, budući državni sekretar Mike Pompeo i savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton smatrati prioritetnim ispravljanje ovog puta – dodao je.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministri odbrane SAD-a i Kine održali prve razgovore u 18 mjeseci

SAD traže od Rusije i Kine da ne nagrađuju loše ponašanje Sjeverne Koreje

SAD neće učestvovati u izraelskoj odmazdi protiv Irana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta