Bosna i Hercegovina     | 07.04.2018. 10:56 |

Mahmutbegović uputila čestitku povodom Svjetskog dana zdravlja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Cijeneći izuzetno značajnu ulogu koju imaju u društvu, a povodom Svjetskog dana zdravlja, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović svim zdravstvenim radnicima u BiH poželjela je da svoju odgovornu dužnost i ubuduće obavljaju  profesionalno i časno, uprkos problemima s kojima se svakodnevno suočavaju.

Mahmutbegović je posebno apelovala na građane da svom zdravlju posvete veću pažnju te da vode računa o prevenciji.

- Rana dijagnostika i preventivni pregledi najvažniji su za pravovremenu zdravstvenu reakciju i zato svaki pojedinac treba pomoći sam sebi i ne čekati da bude prekasno. Zdravlje treba biti na prvom mjestu jer samo zdrav čovjek može biti sretan, uspješan i sretan i zadovoljan - rekla je Mahmutbegović.

Svjetski dan zdravlja ove godine obilježava se pod motom "Zdravstvene usluge: za svakoga, svugdje" i sloganom "Zdravlje za sve", što znači da bi zdravstvena usluga trebala biti dostupna svima, a posebno kategorijama stanovništva koje nemaju nikakav oblik zdravstvenog osiguranja.

S tim u vezi, društvena zajednica mora uložiti dodatne napore u kvalitetnu reformu zdravstva u kojoj bi bili prepoznati pacijenti, ali i zdravstveni radnici kao davaoci usluga.

- Na taj način bismo svorili uslove za profesionalniji rad zdravstvenih radnika, a samim tim i bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu svim našim građanima. Uz želje za dobro zdravlje i uspješan rad, zdravstvenim radnicima i svim gradjanima, upućujem iskrene čestitke u povodu Svjetskog dana zdravlja - navela je Mahmutbegović, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednice FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja - Zdravlje je temeljno pravo svakog čovjeka

U Goraždu obilježen Svjetski dan zdravlja

Obilježen Svjetski dan zdravlja u Kantonu Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu