Servisne informacije     | 07.04.2018. 09:07 |

Učestali odroni na brojnim dionicama u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad - Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na  lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad - Ključ i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. 

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Drvar - Resanovci, a isti režim saobraćaja (jednom trakom) na snazi je i na regionalnom putu R-408 Drvar - Martin Brod, zbog većeg odrona. 

Na regionalnom putu R-441 Zenica - Vjetrenice, zbog sanacionih radova na lokalitetu Mala Broda, od 07.00 do 17.00 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju. 

Iako su vremenski uvjeti jutros povoljni, na svim pravcima savjetuje se opreznija vožnja i napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo