Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 20:13 |

Skaka: Šesti april najsudbonosniji dan u burnoj i slavnoj prošlosti Sarajeva

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je večeras povodom obilježavanja Dana glavnog grada Bosne i Hercegovine da je 6. april najsudbonosniji dan u burnoj i slavnoj prošlosti grada i prilika je da se svi prisjete onih koji su branili Sarajevo.

- Ti hrabri ljudi, žrtvujući život, sa saborcima branili su ovaj grad, kuću, porodicu, svoju zemlju i jednako su voljeli svoj grad kao što ga volimo i mi i zato su oni uvijek s nama te je naša trajna obaveza da im izrazimo zahvalnost i duboko poštovanje - podvukao je Skaka u obraćanju.

Podsjetio je da je Sarajevo poseban grad o čemu svjedoče njegovi stanovnici i mnogobrojni gosti, a kao glavni grad BiH ima mnogobrojne resurse te je zbog toga postao regionalni centar i evropski partner u različitim projektima.

- Njegova historija neodvojivi je dio evropskog duha i civilizacijske vrijednosti koja objedinjuje istok i zapad što ga čini otvorenim za sve dobronamjerne ljude i institucije - mišljenja je Skaka.

Podsjetio je da je danas u rad puštena obnovljena Trebevićka žičara što je nazvao jednim od najvažnijih poslijeratnih infrastrukturnih projekata grada koji na simboličan način nadomješta izgubljeno, ali i simbolizira novi početak.

Najavio je da će gradska administracija nastaviti unapređivati život u gradu radeći na infrastrukturnim projektima i svim drugim projektima od značaja za građane Sarajeva, ali i one koji ga posjete.

Prigodnom programu kojim je obilježen 6. april, Dan grada Sarajeva organiziranom u gradskoj Vijećnici prisustvovale su brojne zvanice, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, međunarodne zajednice i diplomatskog kora te prijatelji i gosti iz partnerskih i bratskih gradova.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lendo: Dužnost generacija da čuvaju sjećanje na one koji su dali živote u odbrani Sarajeva

Predloženo određivanje mjera zabrane Abdulahu Skaki

Tužilaštvo KS - Predložen jednomjesečni pritvor za Abdulaha Skaku

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta