Regija     | 06.04.2018. 14:57 |

Albanski premijer podupire Đukanovića na crnogorskim predsjedničkim izborima

FENA Agencije

PODGORICA, 6. travnja (FENA) - Albanski premijer i čelnik Socijalističke stranke u toj zemlji Edi Rama pozdravio je odlične odnose Albanije i Crne Gore i podržao predsjedničkog kandidata vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koji su zakazani za 15. travnja.

Rama je, na Balkanskoj konferenciji Stranke europskih socijalista (PES), čiji je domaćin bila njegova stranka, s tim u vezi kazao da se radi o “jasnom proeuropskom izboru koji jamči daljnju stabilnost i napredak regije”.

Na sastanku PES-a u Tirani, koji je održan kao nastavak konferencije u Podgorici, sudjelovao je čelnik izaslanstva za međunarodnu suradnju i euroatlantske integracije crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Pejović, a razmotrena su pitanja stranačke suradnje među strankama u regiji, PES-u, Europskom parlamentu i Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, prenosi Hina. 

Bilo je riječi i o ulozi civilnog društva i privrednog sektora u pregovorima i procesu integracije u Europsku uniju (EU).

Crnogorska državna izborna komisija priopćila je u petak da na predsjedničkim izborima, koji će u Crnoj Gori biti održani 15. travnja, pravo glasa imati 532.599 punoljetnih građana, što je gotovo 4.000 birača više u odnosu na parlamentarne izbore koji su održani 16. listopada 2016.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta