Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 14:45 |

Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta Sjever

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. travnja (FENA) - Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković potpisali su Sporazum o međusveučilišnoj suradnji, priopćeno je u petak iz Ureda za odnose s javnošću mostarskog sveučilišta.

Sporazumom je dogovorena daljnja suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkog interesa za unapređenje znanstvenog istraživanja i nastavnog procesa.

Rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako se raduje budućoj suradnji i naglasio nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednakog visokog standarda obrazovanja kao i u ostatku Europe.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. Marin Milković istaknuo je kako je internacionalizacija ključna jer stvara prepoznatljivost sveučilišta na europskoj i svjetskoj razini.

Uz rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. Milkovića, sastanku je nazočio i prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić te prorektori i dekani mostarskog sveučilišta.

Potpisnici Ugovora promovirat će akademsku suradnju kroz razmjenu akademskih djelatnika, kroz gostujuće akademske djelatnike te gostujuće istraživače.

Suradnja će se razvijati kroz razmjene studenata i razmjenu publikacija dvaju sveučilišta. Dogovorena je i suradnja knjižnica i razmjena knjiga, provođenje zajedničkih istraživačkih projekata i uzajamna razmjena informacija o rezultatima istraživanja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Koji su ključni problemi visokog obrazovanja u FBiH?

Završen SMART Campus Hackathon by SUMIT 2023.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo