Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 14:13 |

Galijašević: Pravni fakultet edukuje izvanredne studente

FENA

ZENICA, 6. aprila (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mensur Sinanović upriličili su prijem za Jasminu Sadrija, Selmu Šarić, Lejlu Bošnjak i Lejlu Ridžalović, članice ekspertnog tima studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, koji je učestvovao na Svjetskom takmičenju iz oblasti međunarodne arbitraže i plasirali se među 16 najboljih timova, i delegaciju Pravnog fakulteta u kojoj su bili dekan Enes Bikić, profesori Zlatan Meškić, Ivana Grubišić, Spahija Kozlić i Igor Rimac.

Premijer Galijašević je čestitao na velikom uspjehu studenata Pravnog fakulteta, istaknuvši da je to dokaz da ovaj fakultet edukuje izvanredne studente. Vlada ZDK će, kako je naveo, podržava razvoj UNZE, dosad je nagrađivala najbolje studente te će i ove studente nagraditi za postignut uspjeh.

-Vlada ZDK-a će u narednom periodu učiniti sve da investira u visoko obrazovanje i upoznao sam ovu grupu šta vlada radi na poboljšanju uslova i po pitanjima opstanka mladih u BiH. Jučer smo donijeli odluku o ukidanju poreza na promet nekretnina što će pogodovati mladim ljudima, a pripremamo sredstva za raspisivanje novog oglasa za kredite za stambeno zbrinjavanje mladih, i svakako ćemo i kroz nagradu ovoj grupi studenata dati podstreka ostalim studentima da budu na ovom putu - kazao je Galijašević.

Na takmičenju u Beču studenti zeničkog Pravnog fakulteta su napravili sjajan rezultat i plasirali se među 16 najboljih ekipa pravnih fakulteta u svijetu, tako da dijele deveto mjesto, što dosad nije uspjela nijedna ekipa s prostora Balkana.    

- Nastupali smo s velikim svjetskim timovima iz Australije i Otave, koji su prošlogodišnji pobjednik, zatim smo pobijedili i domaćina, bečki tim. Takmičilo se 370 timova iz cijelog svijeta, a mi dijelimo deveto mjesto sa svim svjetskim timovima i sadašnji osjećaj je izvanredan - rekla je Selma Šarić, koja je kao i njene koleginice već dobila ponude za nastavak školovanja u  Njemačkoj i Americi. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Za nabavku i održavanje medicinske opreme te prevenciju zdravlja u ZDK izdvojeno 1.380.000 KM

Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'