Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 12:30 |

Učenici OŠ 'Bijelo Polje' kod Mostara prodajom kolača pomažu najpotrebitije

FENA Ivana Banovic

 

MOSTAR, 6. travnja (FENA) - Učenici Osnovne škole 'Bijelo Polje' u Potocima kod Mostara u školskoj 2017./2018. godini pokrenuli su projekt pod nazivom 'More cakes, more help - Više kolača, više pomoći'. Tako svake srijede organiziraju 'Cake day' tijekom kojega na velikom odmoru prodaju kolače, a zarađeni novac daruju u dobrotvorne svrhe.

 Riječ je o projektu kojega navedena škola realizira zajedno s kolegama iz Austrije, Njemačke, Slovačke, Turske, Srbije, Rumunjke i Moldavije, i to putem eTwinning platforme - zajednice škola u Europi.

 Koordinatorica projekta, nastavnica Azra Šoše kazala je kako eTwinning nudi platformu za odgojno - obrazovne radnike (nastavnike, ravnatelje, bibliotekare, itd.), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država, članica eTwinninga.

 - Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanje i iskustva te postati dio najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi, a sve aktivnosti ostvarene u našem projektu škole dijele upravo putem ovog portala koji broji više od 550 000 korisnika - kazala je za Fenu nastavnica Šoše.

 Napomenula je kako su glavni ciljevi projekta preuzimanje uloge lidera u lokalnoj zajednici, potom djelovanje na lokalnu zajednicu, promocija volontiranja, pomoć drugima, te širenje humanih odnosa u školi i lokalnoj zajednici.

 - Svake srijede organiziramo 'Cake day' tijekom kojega prodajemo kolače na velikom odmoru i sva zarađena sredstva darovat ćemo u dobrotvorne svrhe - istaknula je Šoše, naglasivši kako će najveći dio tih sredstava donirati Dječjem domu Mostar, dok će jedan dio učenici 9 razreda iskoristiti za realiziranje ekskurzije.

 Kroz ovaj projekt, OŠ Bijelo polje sudjelovala je i u tri humanitarne akcije za pomoć učenicima slabijeg imovnog stanja, a također su koncem prošle godine organizirali akciju u sklopu koje su donirali slatkiše, higijenske potrepštine i školski pribor korisnicima Dječjeg doma Mostar, Udruzi 'Vedri osmjeh' i Centru 'Los Rosales'.

 Sve ove aktivnosti, kako kaže Šoše, ne bi ostvarili bez svesrdne pomoći roditelja učenika, koji se uvijek rado odazovu na svaku humanitarnu akciju, a posebnu zahvalu uputila je majkama učenika koje su sudjelovale u pravljenju kolača i koje su svesrdno podržale sve aktivnosti u projektu.

 - U projektu sudjeluje 25 učenika sedmih i devetih razreda OŠ 'Bijelo Polje' koji svojim vrijednim radom i zalaganjem žele poslati jednu pozitivnu priču našim sugrađanima. Naši učenici pokazali su da zajedničkim trudom i radom možemo postići jako puno - kazala je Šoše. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo