Ekonomija     | 05.04.2018. 16:13 |

Promovirana marka BH Pošte posvećena Sarajevskoj žičari

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - U okviru obilježavanja Dana grada Sarajeva u Vijećnici je danas promovirana poštanska marka BH Pošte pod nazivom "Obnova Sarajevske žičare" u okviru izložbe "Uspinjača", koja je posvećena ponovnom početku rada Sarajevske žičare.

Na ovaj način Javno preduzeće "BH Pošta" dalo je doprinos u obilježavanju rođendana glavnog grada Bosne i Hercegovine i historijskom događaju otvaranja žičare, jednog od simbola grada Sarajeva, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Poštanska marka "Obnova Sarajevske žičare", čiji je autor dizajner BH Pošte Tamer Lučarević, odštampana je u tiražu od 10.000 primjeraka s nominalnom vrijednošću od 0,90 KM. Štampan je i prigodan FDC koverat u tiražu od 150 primjeraka, s vrijednošću od dvije KM.

Izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme u preduzeću Nedim Matoruga kazao je da će ova marka ostati podsjetnik da je žičara, kao simbol mira i slobodnog kretanja građana, uništena u agresiji na BiH, ali je voljom i trudom sposobnih ljudi ponovo vraćena građanima.

Prve primjerke poštanske marke "Obnova Sarajevske žičare" i koverte uručene su donatoru obnove žičare Edmondu Offermannu, gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, predsjedavajućem gradskog Vijeća Igoru Gavriću, direktoru Javnog preduzeća Sarajevo Esadu Tanoviću i direktoru JU Muzej Sarajeva Mirsadu Avdiću.

Matoruga je naglasio da će BH Pošta i dalje kroz svoja filatelistička izdanja njegovati tradiciju obilježavanja značajnih historijskih datuma i ličnosti koje su obilježile prošlost BiH kao i sve druge značajne događaje koji donose dobrobit BiH i njenim građanima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

BH Pošta promovirala poštansku marku “Hajdar - dedina džamija i dovište na Karićima”

Poštanskom markom HP Mostar obilježila 150 godina HKUD-a 'Sveti Ante – Cim'

Markice zdravstvenog osiguranja u HBŽ-u u prodaji od prosinca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'