Bosna i Hercegovina     | 05.04.2018. 15:03 |

Premijer Suljkanović razgovarao s predstavnicima URODIOL-a

FENA Saopćenje

TUZLA, 5. aprila (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Sandra Memić danas su s predstavnicama Udruženja Nerminom Čorhodžić i Sabinom Zulić razgovarali o radu i aktivnostima Udruženja roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih osoba TK (URODIOL).

To udruženje djeluje od 1997. godine i jedno je od prvih udruženja koje se bavi ovom problematikom. Okuplja oko 150 djece i osoba s kombinovanim smetnjama u razvoju i njihove roditelje.

Zalažu se za integraciju ove populacije u društveni život uz maksimalno prilagođavanje svih uvjeta samom djetetu, te realiziraju edukativno - kreativne aktivnosti, među kojima je i kampanja „I mi postojimo“.

Čorhodžić je istakla da URODIOL zagovara poboljšanje zakonske regulative u ovoj oblasti, te da se susreću s finansijskim poteškoćama koje ugrožavaju njegov budući rad i djelovanje.

Premijer Suljkanović i ministrica Memić su obećali da će Vlada hitno djelovati i u narednim danima odobriti finansijska sredstva, kao pomoć za rad ovog humanog udruženja.

Također, predstavnike Udruženja su pozvali da sa svojim projektima apliciraju na javni poziv Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, kako bi im se i putem programa Ministarstva pomogla realizacija programskih aktivnosti, saopćeno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tuzlanski kanton - Svim osnovcima osigurani besplatni udžbenici

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona izvršena 72 inspekcijska nadzora

Doznačavanje sredstava Federalnom zavodu PIO za pomoć penzionerima Tuzlanskog kantona

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel