Bosna i Hercegovina     | 05.04.2018. 13:36 |

Dunović: Sarajlije se zajedno i u različitostima izborili protiv svih nedaća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović uputio je čestitku građanima Sarajeva povodom obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva i ujedno 73. godišnjice od oslobođenja grada od fašizma u Drugom svjetkom ratu.

- Naš grad je kroz istoriju uvijek prolazio razna iskušenja i napade protiv kojih se uvijek uspio izboriti. Njegovi građani su to omogućili, zajedno i u različitostima izborili su se protiv svih nedaća koje su nas snašle. U posljednje vrijeme izjave pojedinaca da BiH nije cjelovita zemlja, izjave kojima se pokušava narušiti zajedništvo među narodima, treba ignorisati jer BiH je uvijek bila, i bit će zemlja svih njenih građana i naroda.

Kao što je i kroz istoriju dokazano, samo zajedno možemo raditi na očuvanju naših različitosti i tradicije, na očuvanju našeg grada i države u cjelosti. Radimo na tome da našim naraštajima obezbijedimo sigurniji život i bolje okruženje za život - poručio je Dunović.

On će povodom obilježavanja Dana grada Sarajeva tradicionalno položiti cvijeće na na lokacijama Spomen - obilježje Vječna vatra, Spomen - obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992 - 1995. i Spomen - park Vraca, najavljeno je iz njegovog kabineta. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dunović i Imamović: Zaključci SNSD-a protuustavni i kontra Daytonskog sporazuma

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana