Najave     | 05.04.2018. 12:50 |

Stručni skup o prepoznavanju poremećaja hranjenja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. travnja (FENA) - Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar i Centar zdravih navika organiziraju Edukaciju o poremećajima hranjenja koja će biti održana u petak, 6. travnja, u SKB Mostar, s početkom u 11 sati.

Poremećaji hranjenja sve su češći problem koji se javlja u djetinjstvu, adolescenciji ili mlađoj odrasloj dobi. Sve veći broj mladih ljudi ima poteškoće u prihvaćanju svog tijela, odnosu s hranom i općenito sa samopoštovanjem. Upravo zato je važno informirati se, reagirati na pojavu prvih simptoma te poticati traženje pomoći, priopćili su iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

Cilj je ove edukacije pružiti oboljelima od poremećaja hranjenja adekvatnu skrb kroz edukaciju zdravstvenih radnika.

Organizatori ističu kako u Bosni i Hercegovini, pa tako ni u gradu Mostaru, još uvijek ne postoji organizacija koja se bavi ovim problemom.

U Hrvatskoj je 2012. godine osnovano savjetovalište pod nazivom Centar za poremećaje hranjenja BEA. U sklopu tog savjetovališta, redovito se organiziraju i provode preventivni programi, educira javnost, te povezuju stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva s ciljem stvaranja kvalitetnog sustava prevencije i liječenja oboljelih od poremećaja hranjenja. Na edukaciji u Mostaru predavanja će održati upravo stručnjaci iz hrvatskoga centra BEA -  prof. dr. sc. Darko Marčinko, doc. dr. sc. Orjena Žaja, dr. Hrvoje Handl, doc. dr. sc. Ivan Begovac, mr. sc. Jelena Balabanić Mavrović i mag. nutr. Maja Žanko.

Izjave za medije planirane su za petak, 6. travnja, u 10:45 sati, na osmom katu glavnog medicinskog objekta SKB Mostar.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

SKB Mostar: Povećan broj prijema bolesnika s respiratornim infekcijama

Vlada ŽZH: Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 230.000,00 KM

Danas otvaranje nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo