Bosna i Hercegovina     | 05.04.2018. 11:06 |

Članovi Komisije za odbranu razgovarali s članovima Pododbora za sigurnost EP

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH razgovarali su s članovima Pododbora za sigurnost i odbranu Evropskog parlamenta, koji borave u višednevnoj posjeti našoj zemlji.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predsjedavajući Zajedničke komisije Sifet Podžić, njegovi zamjenici Borislav Bojić i Borjana Krišto, te članovi Hazim Rančić, Šemsudin Mehmedović, Bariša Čolak, Hanka Vajzović i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, razmijenjene su informacije o aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i Pododbora za sigurnost i odbranu Evropskog parlamenta.

Posebno je razgovarano o stanju u sektoru odbrane i sigurnosti, kao i o aktuelnim političkim i sigurnosnim izazovima u BiH, u svjetlu procesa evropskih i euroatlantskih integracija naše zemlje.

Tokom sastanka ukazano je i na probleme u vezi sa deminiranjem, uništavanjem viškova naoružanja i municije, te zastarjele opreme koju koriste pripadnici Oružanih snaga BiH u izvršavanju svoje misije. Takođe je istaknuta potreba unapređenja koordinacije u radu policijskih agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH.

Članovi Pododbora za sigurnost i odbranu Evropskog parlamenta, koje je predvodila poslanica iz Poljske Anna Elzbieta Fotyga, sugerirali su članovima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH da u svojim aktivnostima unutar Parlamentarne skupštine BiH učine dodatne napore kako bi se unaprijedila saradnja s Evropskim parlamentom i njegovim parlamentarnim tijelima - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu