Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 05.04.2018. 10:05 |

UNDP sufinansirao sanaciju klizišta u zeničkom naselju Vardište

FENA

ZENICA, 5. aprila (FENA) - Zahvaljujući zajedničkom ulaganju sredstava iz Razvojnog programa organizacije Ujedinjenih naroda - UNDP i Grada Zenice završeni su svi radovi na sanaciji i uređenju klizišta u zeničkom prigradskom naselju Vardište, u kojem je u okviru projekta izvršeno i asfaltiranjem dijela mjesnog puta.

Za rješavanje problema klizišta, koje je ugrožavalo 12 kuća i pratećih privatnih objekata na lokalitetu Vardišta, utrošno je 300.000 KM. Od toga su, po riječima pomoćnice gradonačelnika za komunalnu djelatnost Sabire Helvida, gradska uprava i organizacija UNDP uložili po 150.000 KM.

Ovo klizište, nastalo u neposrednoj blizini rijeke Kočeva, teško je oštetilo i lokalni put koji koristi stotinjak domaćinstava s ovog područja.

- Ovo je dio od mnogobrojnih problema građana Zenice, koje pokušavamo riješiti u najkraćem mogućem periodu. Naselje Vardište je skoro u centru grada, a imalo je jedan zaista ogroman problem i sretan sam zbog uspješno obavljenog posla. Nastojati ćemo da u drugoj fazi ovdašnjem stanovništvu omogućimo brži pristup na regionalni put Zenica - Vitez, jer je i to jedan od problema u ovom naselju - kaže gradonačelnik Fuad Kasumović.

U sklopu ove faze radova urađena je rekonstrukcija postojeće lokalne saobraćajnice sa drenažom, a urađen je sistem odvodnje površinskih voda i izgrađena armirano-betonska potporna konstrukcija u dužini od 126 metra u donjem dijelu destabilizirane padine u koritu rijeke Kočeve.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pet zeničkih biznisa dobilo podršku fonda Grada Zenica i USAID-ovog programa podrške

Modernizovana Gradska tržnica u Gračanici uz podršku Evropske unije

Podrška Grada Zenice obnovi i ovogodišnjoj organizaciji 26. sajma ZEPS

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu