Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 05.04.2018. 09:20 |

Autorska djela sugrađana na izložbi fotografija "Mi gradimo Zenicu"

FENA

ZENICA, 5. aprila (FENA) - U okviru manifestacije "Zeničko proljeće" u "Galeriji Sinagoga" otvorena je izložbe fotografija "Mi gradimo Zenicu", čiji su autori polaznici "Škole fotografije Zenica". Na izložbi su predstavljene fotografije osoba koje su na neki svoj način doprinijele promociji i razvoju grada Zenice.

 - Osnovni cilj izložbe je da učesnici 'Škole fotografije' primjene osnove fotografije prilikom fotografisanja portreta, te da nauče intervjuisati, istraživati i na najbolji način predstaviti karakter i profesiju svojih sugrađana. Većina autora učesnika je prvi put koristila profesionalni aparat i učila o samom načinu funkcionisanja aparata kada su fotografisali izabrane osobe - kaže voditeljica škole Dijana Muminović.

Poruka autorskih djela izložbe "Mi gradimo Zenicu" kazuje koliko je bitno ulagati u taj grad i prikazaje da se od njega ne treba odustajati, ali nastoji i pokazati mlađim sugrađanima da je Zenica mjesto kojem pripadaju.

Na izloženim portretima su osobe iz raznih sfera društvenog života Zenice, koje su svojim radom i aktivnostima doprinijele boljem i ljepšem životu grada sa burnom prošlošću.

Autori fotografija i te zanimljive izložbe veliku zahvalnost izrazili su ličnostima koje su pristale da podrže taj projekt i koji su bili strpljivi u radu sa njima, što pokazuje njihovu spremnost  da pomognu u realizaciji novih ideja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izložba fotografija Alana Hadžića 'Otisak duše' predstavljena u mostarskoj Kosači

Izložba fotografija povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva

Otvorena izložba fotografija 'Evropa-Alzas-Sarajevo 1993.-2023.'

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije