Servisne informacije     | 05.04.2018. 08:39 |

U BiH oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i sjevernim područjima registrovana je i kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Sokolac 4, Zenica 7, Livno 8, Bugojno, Grude, Ivan-sedlo, Prijedor i Sarajevo 9, Jajce, Široki Brijeg, Stolac i Tuzla 10, Bijeljina, Mostar i Zvornik 11, Brčko i Trebinje 12, Banja Luka, Bihać i Gradačac 13, Sanski Most 14 i Neum 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 942 milibara, u normali je i sporo opada. 

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, jači pljuskovi se prognoziraju u Bosni. U Hercegovini lokalno slabija kiša. Od sredine dana prema večernjim satima moguća je grmljavina u Krajini na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći na petak vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni. 

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo