Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 04.04.2018. 19:29 |

Podrška realizaciji Faze II Projekta upravljanja zračnim prostorom u BiH

FENA Saopćenje

BRISEL, 4. aprila (FENA) - Generalni direktor EUROCONTROL-a Eamonn Brennan izrazio je punu podršku svim aktivnostima Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i BHANSA-e na realizaciji Faze II Projekta upravljanja zračnim prostorom u BiH, s konačnim ciljem preuzimanja cjelokupnog zračnog prostora BiH do kraja sljedeće godine.

 

Naime, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao se danas u Briselu s generalnim direktorom EUROCONTROL-a Brennanom i Upravom ovog tijela te Upravom BHANSA-e, i predstavio aktivnosti Ministarstva na realizaciji Strategije upravljanja zračnim prometom u BiH, kao i aktivnosti na realizaciji Faze II Projekta upravljanja zračnim prostorom u BiH.

Također, Jusko je informirao Brennana o nacrtu novog Zakona o zrakoplovstvu BiH koji je poslan Vijeću ministara na utvrđivanje te nacrtu Zakona o sigurnosnim istragama u zrakoplovstvu BiH, koji je u pripremi.

Direktor BHANSA-e Davorin Primorac predstavio je učesnicima sastanka trenutni status i plan aktivnosti vezanih za Fazu II, odnosno preuzimanje cjelokupnog zračnog prostora BiH, dok je Brennan predstavio ključne prioritete EUROCONTROL-a u ovoj godini, plan aktivnosti do 2023. godine, kretanja u zračnom prometu u Evropi te odnos EUROCONTROL-a i BiH, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Poljoprivrednici u Briselu zapalili gomile starih guma u znak protesta tražeći akciju EU

NATO članice nastavljaju podržavati Projekt izgradnje odbrambenih kapaciteta u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'