Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 14:34 |

Zolj: Odlučno protiv kriminala i korupcije

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj je nakon polaganja svečane zakletve novinarima potvrdio da će se konsultovati s ministrima o prioritetima i aktivnostima koje su usmjerene na realizaciju nekoliko kapitalnih projekata.

Kaže da je 'čovjek operativac', ima profesionalnog iskustva, uspješan je pregovarač i može detektirati probleme.

Ponovio je da će u ovoj godini biti nastavljena realizacija brojnih projekata kao što je SMART CITY – „ Sarajevo pametan Grad“ i  završetak izgradnje Južne longitudinale. Istakao je da će se veoma odlučno boriti protiv kriminala i korupcije.

Zastupnik SDA u Skupštini KS Mirza Čelik je, nakon izbora, potvrdio da će Zolj, koga je SDA predložila, nastaviti realizaciju započetih projekata koji su planirani budžetom za ovu godinu i da će nastaviti put koji je dogovorila koalicija koja danas čini Vladu (SDA, SBB, BPS).

Naša stranka ranije je najavila da neće podržati Vladu koja dolazi iz koalicije SDA, SBB i BPS-a, jer, kako je kazao zastupnik stranke Edin Forto, to je ista Vlada.

Rekao je da je "nazahvalno postati premijer šest mjeseci prije izbora". 

- Šta može učiniti jedna osoba nakon što je budžet usvojen, većina projekata pokrenuto i pripremljeno, a za bilo koji veći zahvat nemate vremena da ga provedete. Mislim da je Zolj prihvatio nešto što mnogi nisu željeli. Za to je potrebna određena doza hrabrosti - smatra Forto. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'