Ekonomija     | 04.04.2018. 14:47 |

Čubrilović: Omogućiti da farmaceutske firme iz Rusije 'uđu' na tržište BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4.aprila (FENA) – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjoj Luci sa Elenom Korolevom, izvršnim direktorom ruske farmaceutske kompanije „Soteks“ i predstavnicom vodećeg farmaceutskog distributera za tržište Ruske Federacije „Protek“ o planovima ovih kompanija za razvoj poslovanja i prisustvo na području RS i Bosne i Hercegovine.

Koroleva je ukazala da, realizaciju veoma ambicioznih planova kompanije i prisustvo na tržištu RS i BiH, usporavaju složene procedure zbog čega je neophodno izmjeniti određene normativne propise i pravilnike koji regulišu promet lijekova, saopćeno je iz entitetskog parlamenta.

Čubrilović je predstavnicima ruske farmaceutske kompanije rekao da će institucije tog bh.entiteta pokrenuti inicijativu za otklanjanje proceduralnih barijera za ulaganje i prisustvo na ovom području.

Istakao je da u skladu sa jačanjem privredne, ekonomske i trgovinske saradnje između regiona Ruske Federacije i RS, treba intenzivirati saradnju i u oblasti zdravstvene zaštite.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Simpozij magistara farmacije počinje u subotu u Sarajevu

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović imao lakšu hiruršku intervenciju

Čubrilović razgovarao sa ambasadorom Fieldom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana