Kultura     | 04.04.2018. 14:40 |

Mjesec italijanske fotografije u BiH otvara izložba 'Granica-granice mira'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - "Mjesec italijanske fotografije u Bosni i Hercegovini" počet će u ponedjeljak, 9. aprila otvaranjem izložbe "Borderline - Frontiers of Peace/Granica – Granice mira" u Historijskom muzeju BiH.

Prvi put izložba će biti obogaćena fotografijama koje je autor Valerio Vincenzo načinio proteklog ljeta na neočekivanim graničnim područjima Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

To će biti prilika, kako najavljuju iz Ambasade Italije u BiH, da se bh. građanima predstave manje poznati prizori pograničnih područja različitih evropskih zemalja na kojima državne granice predstavljaju jednostavne imaginarne linije stopljene sa prirodom i konfiguracijom okolnog pejzaža.

Tradicionalna percepcija državnih granica kao mjesta razdvajanja ostavlja, stoga, prostor za jednu predodžbu o jedinstvu i tačci prijelaza, zajedničku svakodnevnici miliona građana Evropske unije.

Ovim povodom, fotograf Valerio Vincenzo susret će se sa sarajevskim studentima, kojima će objasniti kako nastaje i razvija se projekat jednog profesionalnog fotografa, u okviru jedne šire debate o značaju državnih granica u savremenom društvu, također, u svjetlu evropske perspektive Balkana, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Italijanski lijevi centar okuplja se za evropske izbore oko liste 'Sjedinjene Države Evrope'

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo