Ekonomija     | 04.04.2018. 12:46 |

Općina Centar Sarajevo - Potpisani ugovori za dodjelu plastenika

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je danas ugovore s 14 poljoprivrednika s područja te općine kojima će biti dodijeljeni plastenici. 

Općina Centar je u okviru projekta "Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika" u ovogodišnjem budžetu osigurala 20.000 KM. 

Kako je kazao predsjednik Komisije za dodjelu plastenika građanima Općine Centar Velija Katica, u ovom javnom pozivu Općina je dobila prijave oko 40 kandidata, a plastenike je dobilo 14 građana koji su u potpunosti ispunili uslove. Nakon rebalansa budžeta uslijedit će novi javni poziv za dodjelu  plastenika. 

- U rebalansu budžeta koji slijedi u aprilu načelnik će odobriti određena sredstva, tako da ćemo dodijeliti još petnaestak plastenika u ovoj godini. Ukupno ćemo za ovaj projekt izdvojiti oko 50 hiljada maraka - rekao je Katica. 

Naglasio je da će Općina pomoći poljoprivrednicima i da višak svojih poljoprivrednih dobara prodaju. 

- Želimo pomoći poljoprivrednicima koji imaju višak proizvoda da prodaju svoje proizvode na pijacama Ciglane i Markale, gdje ćemo im osigurati besplatno korištenje stolova. Njihovi proizvodi su organske proizvodnje i  izuzetno su kvalitetni - objasnio je Katica.  

Na javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika, koji je bio objavljen 12. februara ove godine, Općina je primila 44 zahtjeva koja su uputili stanovnici rubnih područja Općine Centar. 

Pravo na dodjelu plastenika imali su stanovnici Općine Centar koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zamljišta, pogodnog za plasteničku proizvodnju. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana