FENA biznis     | 04.04.2018. 12:05 |

GRAWE osiguranje uspješno provodi proces pripajanja VGT osiguranja Visoko

FENA Saopćenje

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo pripaja D.D. za osiguranje VGT Visoko

Svi tekući ugovori o osiguranju D.D. za osiguranje VGT Visoko nastavljaju da važe i u GRAWE osiguranju d.d. Sarajevo

Grazer Wechselseitige Versicherung AG (GRAWE AG) je tokom 2017. godine, kupovinom 100% dionica Dioničkog društva za osiguranje VGT Visoko (D.D. za osiguranje VGT Visoko), postao većinski i jedini vlasnik ovog društva.

GRAWE AG, osiguravajuće društvo sa tradicijom poslovanja od 190 godina, je već 20 godina jedini vlasnik GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, osiguravajućeg društva sa najvećom aktivom u Bosni i Hercegovini.

S ciljem uređenja tržišta i jačanja industrije osiguranja u Bosni i Hercegovini, započeto je pripajanje D.D. za osiguranje VGT Visoko, GRAWE osiguranju d.d. Sarajevo.

Dana 14.03.2018.. godine, održane su vanredne sjednice oba osiguravajuća društva, na kojima su donesene odluke o pripajanju D.D. za osiguranje VGT Visoko, GRAWE osiguranju d.d. Sarajevo.

Pozitivne prakse D.D. za osiguranje VGT Visoko će nastaviti postojati i biti unaprijeđivane unutar poslovne politike i standarda GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

Podnaslov: Svi tekući ugovori o osiguranju D.D. za osiguranje VGT Visoko nastavljaju da važe i u GRAWE osiguranju d.d. Sarajevo

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo, kao pravni sljednik, preuzima sve ugovore o osiguranju D.D. za osiguranje VGT, te su tekuće police D.D. za osiguranje VGT Visoko, pravno valjane i proizvode pravne učinke pod uslovima, pod kojim su zaključene do datuma isteka osiguranja.

Prava i obaveze iz svih ugovora o osiguranju D.D. za osiguranje VGT Visoko, do njihovog isteka navedenog na policama osiguranja, nastavljaju da važe i u GRAWE osiguranju d.d. Sarajevo.

Sve police u budućnosti će izdavati isključivo GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo.

Pripajanjem D.D za osiguranje VGT Visoko, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo će steći uslove za plasman svojih programa osiguranja u oba entiteta, te će biti na usluzi svim građanima BiH

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je danas među vodećim osiguravateljima u osiguranju života u Bosni i Hercegovini, a svakodnevno pravi rast u neživotnom osiguranju, pogotovo u segmentu osiguranja autoodgovornosti i osiguranju imovine.

 

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo

Trg solidarnosti 2, BiH 71000 Sarajevo
Tel.:     +387-33-772-558
Fax:     +387-33-772-551
e-mail:  haris.coric@grawe.ba
Web:    www.grawe.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ragmi najavio da će Albanci iz Preševa tražiti ujedinjenje s Kosovom

Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu kreirala TV spot za GRAWE osiguranje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo