Sport     | 04.04.2018. 11:11 |

U maju na Zetri finale malonogometnog turnira 'Neymar Jr's Five'

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Bosna i Hercegovina će ove godine biti domaćin trećeg po redu 'Neymar Jr’s Five' turnira koji će biti održan 12. maja u Olimpijskom kompleksu "Juan Antonio Samaranch" - Zetra.

Radi se o turniru u malom nogometu "5 na 5", a pravo učešća imaju ekipe s igračima i igračicama između 16 i 25 godina starosti. Najveća novost ove godine je to što se na turniru mogu prijaviti dvije osobe starije od 25 godina po ekipi. Utakmice traju 10 minuta, a novost na ovogodišnjem takmičenju je da kada jedna ekipa postigne pogodak istovremeno izbacuje jednog protivničkog igrača iz nastavka meča.

U 2016. i 2017. godini, ovaj turnir u BiH okupio je više od 1.500 učesnika, a na globalnom nivou više od 100.000 igrača sa šest kontinenata.

Zvijezda brazilske reprezentacije Neymar pokrenuo je vlastiti globalni malonogometni turnir - Neymar Jr's Five, u kojem ekipe iz 35 zemalja širom svijeta, a među njima i BiH, traže svoje mjesto među najboljima. Najbolji dosadašnji rezultat koji je ostvarila jedna ekipa iz BiH na svjetskom prvenstvu ovog turnira u Brazilu je koji je ostvario plasman u četvrtfinale tima Linex iz Sarajeva prošle godine.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

MNK Livac pobjednik 12. sezone BH Telecom Fair Play lige

Završena grupna faza BH Telecom Fair Play lige, poznati parovi 1/4 finala

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!