Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 17:24 |

Izetbegović i Palmer razmjenili mišljenja o aktualnoj situaciji u BiH i regiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio v.d. zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD-a Matthewa Palmera.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

Predsjedavajući Izetbegović prenio je Palmeru i veleposlanici SAD-a u BiH Maureen Cormack stav da nova strategija Europskog povjerenstva za zapadni Balkan daje realnu mogućnost našoj zemlji da do 2025. godine ispuni uvjete za članstvo u EU, te da će primjena Strategije pozitivno utjecati na rješavanje otvorenih pitanja koja međusobno imaju zemlje u regiji.

Predsjedatelj Izetbegović je istaknuo da su izmjene izbornog zakonodavstva pitanje koje se tiče svih građana i političkih subjekata, te da su stoga provodiva i održiva samo ona rješenja za koja postoji široki konsenzus svih parlamentarnih stranaka, bez obzira da li su u poziciji ili opoziciji, kao i da bilo koje rješenje ne smije biti u suprotnosti s Ustavom FBiH.

Tijekom razgovora istaknuta je kontinuirana podrška koju SAD daju Bosni i Hercegovini u provedbi reformi i uspostavi vladavine prava, kao i u ubrzanom ispunjavanju uvjeta za članstvo naše zemlje u euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo