Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 17:07 |

Uručena prva perika djevojčici s Odjeljenja za hematologiju i onkologiju UKC-a

FENA Saopćenje

TUZLA, 3. aprila (FENA) - Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” uručilo je jučer prvu periku 12-godišnjoj djevojčici koja se liječi na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti UKC-a Tuzla, a danas su uzeli i mjere za drugu periku koja će se praviti za drugu 7-godišnju djevojčicu koja se liječi na tom odjeljenju.

Prošlomjesečna akcija šišanja i doniranja kose koju je Udruženje održalo u Bingo City Centru već je urodila plodom.

-Tuzlanski kanton je pokazao da želi i hoće pružiti podršku djeci oboljeloj od raka na ovoj akciji, gdje je prikupljena velika količina kose za perike. Doprinos građana u kosi je za rezultat imao izradu ove dvije perike za djevojčice sa Tuzlanskog kantona, a u narednom periodu će ostatak kose biti utrošen u izradu perika za djevojčice širom Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Već narednog vikenda, u nedjelju 15. aprila, Udruženje organizuje i sljedeću u nizu akcija šišanja i doniranja kose, ovaj put u Bihaću. Stoga, pozivaju sve građane iz Bihaća i okoline, koji imaju 30 cm dužine kose, te nefarbanu kosu, da dođu i daju svoj doprinos osmijesima djece kojoj je to najpotrebnije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Beograd: Policija podnijela prekršajnu prijavu zbog trovanja djece alkoholom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo