Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 15:41 |

Izmjene zakona o financiranju bh. institucija na sjednici Vijeća ministara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju institucija Bosne i Hercegovine kojeg je pripremilo Ministarstvo finansija i trezora BiH bit će razmatran na sjednici Vijeća ministara BiH zakazanoj za sutra, 4. aprila.

Na dnevnom redu je i Nacrt memoranduma o razumijevanju o inicijativi Grupe na visokoj razini za povezanost središnje i jugoistočne Europe (CESEC) o zajedničkom pristupu tržištu električne energije, energetskoj efikasnosti i obnovljivom razvoju.

Ministri će sutra biti upoznati i sa Informacijom o postupku pred Evropskim sudom za ljudska prava i pozivu za intervenciju BiH kao treće strane u slučaju "Krdžalija i drugi protiv Crne Gore" kao i Informacijom o realizaciji Akcijskog plana Vijeća ministara za provedbu Komunikacijske strategije za informiranje javnosti o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Bit će razmatrani i zaključci s prošle sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH među kojima je i onaj kojim se od Vijeća ministara traži informacija o sjednici s Vladom Republike Hrvatske u vezi sa izgradnjom odlagališta radioaktivnog otpada u Trgovskoj gori.

Zajednička sjednica Vijeća ministara i Vlade Hrvatske održana je u julu prošle godine u Sarajevu i jedna od tema bila je namjera Hrvatske da izgradi skladište i odlagalište radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo