Sport     | 03.04.2018. 10:50 |

Teniseri BiH počeli se okupljati u Bratislavi za meč sa Slovačkom

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Teniska Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine  6. i 7. aprila u Bratislavi protiv selekcije Slovačke igra meč 2. kola Prve grupe  Euro-afričke zone. 

Najbolji bh. teniseri  počeli su se okupljati u glavnom gradu Slovačke. Prvi su doputovali Mirza Bašić i Nerman Fatić, koji su u ponedjeljak obavili prvi trening, dok će se najbolji bh. igrači Damir Džumhur i kapiten ekipe Tomislav Brkić priključiti danas.  

U mečevima singla BiH ima bolje rangirane igrače, jer Džumhur i Bašić na ATP listi trenutno zauzuimaju  32. i 95. poziciju, dok su najbolji Slovaci Lukas Lacko i Andrej Martin na 107. i 118. mjestu.

Slovaci su bolje rangirani u ostatku ekipe, Martin Klizan trenutno je 130. igrač, a Jozef Kovalik 138. igrač na ATP listi, dok se Brkić i Fatić nalaze na 253., odnosno 749. mjestu. 

Mečevi će se igrati na zemljanoj podlozi u NTC Areni u Bratislavi.

Prvi mečevi singla igrat će se u petak (6. aprila), s početkom od 16.00 sati, dok će narednog dana program početi od 14.00 sati.

Žrijeb parova obavit će se 5. aprila.      

BiH i Slovačka prvi put će se sastati u Davis Cupu. Pobjednička ekipa izborit će nastup u  play-off za ulazak u Svjetsku grupu, a meč će se igrati u septembaru ove godine.   

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Davis cup - Teniseri BiH blagi favoriti protiv Bugarske

Meč teniskih Davis Cup reprezentacija Švedske i BiH otvaraju Mikael Ymer i Mirza Bašić

Teniseri BiH očekuju veliku podršku navijača u Stockholmu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana