Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 03.04.2018. 09:44 |

Juventus bez Pjanića protiv Reala, Sevilla dočekuje Bayern

FENA Internet

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Utakmice nogometne Lige prvaka igraju se danas i sutra, a osam najboljih ekipa Starog kontinenta nastavljaju borbu za prestižni trofej.

Večeras su na programu dva meča, a derbi se igra u Torinu gdje Juventus u prvom susretu dočekuje aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid.

Dva tima su prošle sezone u Cradiffu igrala finale Lige prvaka a 'kraljevski' klub je tada deklasirao 'staru damu' rezultatom 4:1.

Međutim oba trenera, i Zinedine Zidane i Massimiliano Allegri, na pres-konferenciji su istakli taj meč ništa ne znači i da se očekuje potpuno drugačiji dvoboj.

U ekipi Juventusa neće biti bh. reprezentativca Miralema Pjanića i Medhija Benatije zbog kartona, te Federica Bernardeschija zbog povrede, dok će kod Reala izostati Nacho.

U drugoj utakmici večeri, Sevilla dočekuje Bayern Munchen. Iako mnogi ogromne šanse daju njemačkom timu za prolaz dalje, Sevilla se pokazala kao izuzetno neugodan protivnik izbacivši iz ranije faze Manchester United.

U ekipi Seville pod znakom pitanja su Jesus Navas, Mercado, a susret će propustiti Ever Banega. Kod Bayerna neće biti Manuela Neuera, kao i povrijeđenog Kingsleya Comana.

Oba susreta počinju u 20.45 sati. Sutra se također igraju dva meča, a sastaju se Liverpool i Manchester City te Barcelona i Roma.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana