Sport     | 02.04.2018. 19:47 |

Hurem: Rusija i Engleska favoriti, ali borit ćemo se za bodove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici obavila prvi trening za domaće susrete protiv selekcija Rusije i Engleske, 5. i 10. aprila, u kvalifikacijama  za Svjetsko prvenstvo  2019. godine. 

Selektorica Samira Hurem na pres konferenciji je kazala da naš tim očekuju dvije veoma teške utakmice u kojima ekipe Rusije i Engleske imaju uloge favorita. 

- Mi smo spremni za ove susrete. Dobro smo analizirali sebe nakon utakmice s Velsom, a odigrali smo i neke prijateljske utakmice. Ostvarili dvije pobjede protiv Crne Gore, dok je meč s Hrvatkom prekinut zbog loših uvjeta za igru, ali smo i tada bili bolji od našeg protivnika. To nam je nekako vratilo vjeru nakon poraza od Velsa koji nam je teško pao. Vratili smo samopouzdanje i sada ekipa jedva čeka predstojeće utakmice. Daćemo maksimum, boriti se za bodove i uraditi sve da to uspijemo - kazala je Hurem. 

Ona je dodala da je selekcija Rusije već sinoć stigla u BiH što dovoljno govori koliko ozbiljno pristupaju ovom susretu.

- Radili smo dobru pripremu i analizu njihovih utakmica i pružit ćemo maksimum. Grupa je teška, ali vjerujemo da ćemo uz domaću publiku prikazati dobru igru protiv Rusije i nadamo se bodovima - rekla je Hurem.

 Oba susreta igrat će se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Meč s Ruskinjama je 5. aprila u 16 sati, dok će se najbolje bh. nogometašice s Engleskom sastati 10. aprila, također u 16 sati. 

U dosadašanja tri susreta u Prvoj kvalifikacionoj grupi nogometašice BiH su u gostima pobijedile Kazahstan sa 2:0, dok su poražene od Engleske 4:0 i Velsa 1:0.

Na tebeli vodi Vels sa 10 bodova, druga je Engleska sa devet, treća je BiH sa tri, četvrta Rusja sa jednim bodom, dok je Kazahstan bez bodova.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Hajduk napunio stadion pod Bijelim brijegom, utakmica završila bez pobjednika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo