Bosna i Hercegovina     | 02.04.2018. 13:39 |

Glamočak: SDS traži odlučniju akciju policije

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 2. aprila (FENA) - Srpska demokratska stranka (SDS) traži odlučniju akciju od nadležnih institucija Republike Srpske (RS), prije svega banjalučke policije, zbog očigledno narušenog bezbjednosnog stanja u tom gradu koje je kulminiralo ispaljivanjem zolje na zgradu 'Agrama', rekao je danas potpredsjendik ove stranke Nedeljko Glamočak.

-Već nekoliko dana nakon ovog napada u Centru javne bezbjednosti Banja Luka, MUP-u i Vladi RS je zavjet ćutanja što dovodi u sumnju da su rukovodioci nadležnih institucija upetljani u sve ovo – tvrdi Glamočak, saopćeno je iz SDS-a.

Umjesto da institucije čuvaju javni red i mir u ovom gradu, one su, dodaje, "rob svoga rukovodstva".

-Ako se ovako nastavi ova vlast će do kraja svog mandata potpuno upropastiti RS. Nakon što nas je uvela u siromaštvo sada je Banju Luku, a samim tim i RS, pretvorila u poligon obračuna kriminalnih klanova. Sve ukazuje da su članovi aktuelnog rukovodstva RS dio tih klanova dok se ovakve stvari ne rješavaju u skladu sa zakonima i vladavinom prava, nego je očita samovolja rukovodstva MUP i drugih institucija – tvrdi potpredsjednik SDS-a.

Kako ističe, SDS insistira na bezbjednosti svih građana u RS i njihove imovine i traži od nadležnih institucija, a prvenstveno od MUP-a i Tužilaštva RS, "da se uhvate u koštac s ovom pojavom koja može ostaviti dugoročne posljedice".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu