Bosna i Hercegovina     | 31.03.2018. 16:42 |

SDS - Ozbiljno narušena bezbjednost u RS-u

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31.marta (FENA) – Srpska demokratska stranka pozvala je gradske vlasti Banja Luke da zakažu hitnu vandrednu sjednicu Skupštine Grada zbog, kako su saopćili, ozbiljno narušene bezbjednosne situacije u glavnom gradu RS-a „koja je potpuno izmakla kontroli“. 

Od rukovodstva MUPRS-a također očekuju da hitno rasvijetle sva ubistva od onog Milana Vukelića do poslednjeg – ubistva Davida Dragičevića, kao i da javnost obavijesti ko je i po čijem nalogu ispalio zolju na poslovnu zgradu, ili da podnesu ostavke i svoje pozicije prepuste ljudima „koji neće ugrožavati bezbjednost građana RS“.

-Zastrašujuće je, i krajnje zabrinjavajuće, da u srcu glavnog grada neko ispali zolju u poslovnu zgradu, koja je vrlo lako mogla završiti i u nekom drugom objektu i odnijeti ljudske živote, a da danas na nogama nisu svi nosioci vlasti. Ovakav teroristički čin nije viđen na tlu regiona i Evrope. Nažalost, on govori da je bezbjednost svih u RS ozbiljno ugrožena, jer su klanovi krenuli u borbu za poslednje mrvice mafijaškog plijena. Zar narod u Srpskoj treba da gine zbog njihovog novca - navodi se u saopćenju SDS-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu