Bosna i Hercegovina     | 31.03.2018. 14:24 |

Vlada TK - Kontinuiran partnerski odnos sa Savezom demobilisanih boraca TK

FENA Saopćenje

TUZLA, 31. marta (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović prisustvovao je današnjoj Skupštini Saveza demobilisanih boraca TK, na kojoj su prezentirani rezultati rada iz 2017. godine kao i finansijski izvještaj.

U svom obraćanju delegatima iz svih općinskih i gradskih organizacija Suljkanović ja naglasio da je partnerski odnos sa Savezom Vlada TK odavno postavila kao pravilo.

  - Taj partnerski odnos bio je jasan i tokom posljednjih protesta pripadnika boračke populacije, koji se između ostalog odvijao i na petlji Šićki Brod - kazao je Suljkanović dodajući da je „odnos koji je Savez tada pokazao, pokazatelj  istinske brige za boračku populaciju s jedne strane, ali i za druga veoma važna društvena pitanja i našu socijalnu realnost u kojoj se nalazimo.“

Premijer je kazao da Vlada TK svake godine putem Ministarstva za boračka pitanja realizira programe zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja, socijalne programe, programe zdravstvene pomoći i njege, te stipendiranje djece iz boračkih kategorija.

Redovna Skupština Saveza demobilisanih boraca TK bila je prilika da delegati daju svoje prijedloge u vezi izrade plana aktivnosti za ovu godinu, te podnesu inicijative i prijedloge u vezi utroška finansijskih sredstava za 2018. godinu.

Skupštini su pored delegata bili prisutni i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona, te predsjednici i predstavnici drugih boračkih Saveza i udruženja, saopćeno je iz Vlade TK. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'