Servisne informacije     | 31.03.2018. 09:17 |

U Bosni i Hercegovini danas nestabilno vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. marta (FENA) -  U  Bosni i Hercegovini danas je nestabilno vrijeme. Prije podne kiša u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima padavine će se postepeno premještati prema istoku zemlje.

U poslijepodnevnim i večernjim satima jače padavine su izgledne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Najmanje padavina na sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima je moguća i grmljavina. 

Prognozira se i jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 22 stepeni C. 

U Sarajevu prije podne umjerena naoblaka. Jače naoblačenje i kiša od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni C. 

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati  - Bjelašnica 1; Ivan Sedlo, Livno i Zvornik 11; Sokolac 12; Bijeljina, Bugojno, Grude, Široki Brijeg i Srebrenica 13; Mostar i Tuzla 14; Bihać, Brčko, Jajce, Sarajevo i Trebinje 15; Doboj, Gradačac, Neum i Prijedor 16; Sanski Most 17; Banja Luka 18 stepeni C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934hPa, za 8hPa je manji od normalnog i opada, podaci su  Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!