Servisne informacije     | 31.03.2018. 08:43 |

U tunelu Igman na autoputu A-1 saobraćaj preusmjeren u preticajnu traku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. marta (FENA) - Na autoputu A-1, na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad (desna strana po stacionaži), usporeno je saobraćanje, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Velika Brusnica, kao i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Zbog mjestimično jakih udara vjetra, vozači se upozoravaju na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog nastupajućeg praznika a i vikenda veće gužve u toku dana očekuju se, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u našoj zemlji. Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.


IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-5
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
Mrkonjić Grad-Ključ, zbog aktiviranog klizišta u mjestu Dragoraj, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
M-14.1
Bosanski brod-Velika Brusnica, s obzirom da postoji mogućnost ugrožavanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, na odbrambenom nasipu rijeke Save.
M-14.2
Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.
M-17
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
M-20
Goražde (na tri lokacije u gradu), zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI
R-408 Drvar-Martin Brod, zbog većeg odrona u funkciji je jedna saobraćajna traka.
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-445 Visoko-Semizovac, zbog radova na elektronaponskoj mreži (TP Vogošća 1), u terminu od 08:30 do 14:30 sati, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-475a Karan-Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.

KANTON SARAJEVO
-Zbog sanacionih radova u ulici Glođina (od spoja sa ulicom Ćemerlina do spoja sa ulicom Toromanova) i u dijelu ulice Ćemerlina (od broja 18 do stepeništa) obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova alternativni pravci su Toromanova-Sagrdžije i Ćemerlina-Kečina-Sagrdžije.
- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale na raskrsnici ulica Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića i Put Mladih Muslimana, saobraća se usporeno.
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulici Četvrte Viteške brigade.

MOSTAR
- Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Na većini puteva saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom