Bosna i Hercegovina     | 30.03.2018. 15:32 |

Članovi Vlade TK-a prisustvovali Skupštini Saveza RVI

FENA Saopćenje

TUZLA, 30. marta (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i članovi Vlade  prisustvovali su današnjoj izvještajnoj Skupštini kantonalnog saveza ratnih vojnih invalida, na kojoj su prezentirane aktivnosti te asocijacije koja okuplja 19 općinskih boračkih organizacija.

Prisustvovali su i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević te predsjednik Skupštine TK-a Senad Alić, saopćeno je iz Vlade TK-a.

Suljkanović je istaknuo partnerski odnos te vlade sa Savezom, kao i sa svim drugim boračkim savezima i udruženjima te njeno nastojanje da borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih branitelja iskaže zahvalnost za žrtvu podnesenu tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Kao podršku boračkoj populaciji, Vlada TK-a izdvaja godišnje 7,5 miliona KM za dopunska prava.

Budući da su osnovna prava u domenu rada Federalne vlade, Suljkanović je informirao da se s federalnog nivoa, za te namjene za područje Tuzlanskog kantona mjesečno izdvaja oko 4,6 miliona.

- Ako zbrojimo ove cifre, dobijemo podatak da se za boračku populaciju, za sve vidove pomoći, na nivou godine, iz federalnog i kantonalnog budžeta izdvaja ukupno oko 62 miliona KM - rekao je premijer TK-a.

Jednoglasno usvojeni izvještaj o radu Saveza u protekloj godini najbolje govori o usklađenosti i koordiniranosti njegovih općinskih organizacija i članstva. Naglašen je značaj upućenosti članova u njihova prava i načine ostvarivanja.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'