Sport     | 30.03.2018. 12:19 |

Tuljković: Idemo pobijediti Široki, ali neće biti lako

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Nakon visoke domaće pobjede protiv aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Igokee, košarkaši Bosne Royal sutra gostuju ekipi Širokog, u susretu 3. kola Lige za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine. 

Veteran u taboru studenata i nekadašnji reprezentativac BiH Mujo Tuljković ističe da Bosna u meču protiv Širokog želi ostvariti pobjedu, a vjeruje da je sarajevski tim u dobroj situaciji da to učini pod vodstvom novog trenera Denisa Bajramovića, te uz pomoć trojice novih košarkaša, bivšeg reprezentativca Ermina Jazvina i dvojice američkih košarkaša Erica Washingtona i Jakea O'Briana. 

- Idemo u Široki da dobijemo, bez prevelikog respekta. Ekipa se uigrava novim košarkašima koji su pokazali da se na njih može računati i šteta je što nisu mogli nastupiti u zadnjim utakmicama Druge ABA lige protiv Borca i Lovćena. Uspjeli smo na treninzima odraditi neke stvari koje je trener zacrtao i svi zajedno vjerujemo u uspjeh i plasman u ABA ligu 2 naredne sezone - rekao je Tuljković u izjavi za Fenu. 

Široki je poražen u prva dva meča Lige za prvaka, ali Tuljković napominje da to ništa ne mora da znači jer su u pitanju bila dva teška gostovanja. 

- Porazi na teškim gostovanjima ne moraju ništa da znače. Široki je odlična ekipa koja je na okupu već nekoliko godina. To je mlad tim koji u sastavu ima i dva američka košarkaša. Mi moramo dobiti, ali sigurno je da će biti veoma teško jer je i pred njima imperativ pobjede - ističe košarkaš. 

Novi trener Bosne Royal Denis Bajramović također očekuje težak meč protiv "mlade i energične" ekipe Širokog, ali naglašava da je kvalitet na strani njegov tima. 

- Mislim da smo individualno kvalitetnija ekipa od Širokog, ali to ništa ne mora da znači ako igrači ne budu radili u interesu kolektiva. Široki je mlada ekipa, koja igra s visokom energijom, a s klupe ih predvodi odličan teren i neće nam biti lako - rekao je Bajramović. 

Utakmica 3. kola Lige za prvaka između Širokog i Bosne Royal će biti odigrana sutra u 19 sati u dvorani "Pecara".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana