Bosna i Hercegovina     | 30.03.2018. 12:48 |

Podžić i Šiljegović posjetili Kancelariju zaštitnika građana Srbije

FENA Saopćenje

BEOGRAD/SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović posjetili su, u okviru višednevne radne posjete institucijama Republike Srbije, Kancelariju zaštitnika građana Srbije.

U razgovoru sa zamjenikom zaštitnika građana Srbije Robertom Sepijem razmijenjene su informacije o radu Ureda parlametnarnog vojnog povjerenika BiH i zaštitnika građana Srbije.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović upoznao je domaćine sa stanjem ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga BiH (OSBiH), o aktivnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika tokom posjete jedinicama i komandama OSBiH, kao i o saradnji sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH i institucijama BiH koje se bave pitanjima zaštite ljudskih prava.

Zamjenik zaštitnika građana Srbije Robert Sepi i njegovi saradnici prezentirali su aktivnosti Kancelarije zaštitnika građana Srbije, stanje ljudskih prava u Srbiji, s posebnim osvrtom na pitanje zaštite ljudskih prava pripadnika Vojske Srbije u dijelu koji je u nadležnosti ove institucije - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu